30. Tjej på 43 höstar!!

Födelsedagar är till för att firas! Allt som kan firas bör firas! Klart en ska passa på, livet är för kort för att ha tråkigt! Och det är vi riktigt bra på i vår familj, att fira alltså! I morse blev jag väckt med skönsång, oboy och presenter! Traditioner är viktiga hos oss så det är bara att ligga och blunda tills sällskapet är klara med allt stök och kommer sjungandes.

Vi är i Mariestad för en långhelg och igår torsdag på vägen upp hann vi med både Almnäs Bruk där vi blev bjudna på smakprover och sedan köpte deras utsökta ostar Wrångebäck och Tegel. Ester fick en bit Anno 1225 på köpet när hon uttryckte sitt gillande. Bra där!

När vi hade bröllopsfest för 3 år sedan bjöd vi på just Wrångebäcksosten för vårt tema då var svenskt och ekologiskt. Då var det kära Sofie på Pecorino i Osby som fixade osten.

Verklig lyx! Därefter fikade vi på konditori i Hjo innan vi korsade slätterna ifrån trakterna vid Vättern till Falköping och Falbygdens ost.

Jag gillar förresten ost om jag inte har nämnt det!? Ost, mjölk och glass och alla övriga produkter på mjölk-temat har alltid varit min grej! Fett är gott helt enkelt och byggde denna kropp! 😊👍

När jag var liten åkte vi alltid på ostmässan i Skara sista helgen i september, kring min födelsedag. Då kom förutom Mariestadsfolket mina mer långväga släktingar från Torsö och Hällefors och vi sågs alltid på mässan först för att sedan fortsätta hem till oss för att fira mig och bl.a. äta den lokala fenomenala glasstårtan Klings Diné-tårta! Det var magiskt. 😍

img_0670.jpg

Idag har vi varit på Kinnekulle i strålande väder, till skillnad mot gårdagens busväder. Faktiskt så brukar min födelsedagshelg bjuda på fint väder. Det är alltid mycket som händer den här sista helgen i september så det är ju skoj att vädret levererar, det är tex Äppeltavlan i Kivik, Ölands skördefest, Bokmässan i Göteborg och så Kultur- och skördefestival här i Mariestad som vi ska på imorgon.

Kinnekulle ligger mig varmt om hjärtat. Min morfar är född och uppvuxen uppe på högkullen och min mormor kommer ifrån Källby nedanför kullen. Det är dessutom väldigt vacker och säregen natur så det får bli ett eget inlägg.

Nu har vi spelat fotboll och ska strax promenera upp till Leksbergsgrillen och köpa med oss mat hem och sedan blir det bubbel och såklart Klings glasstårta! Vilken skön dag! Grattis till mig att jag har det så fint och att jag har så många som kommer ihåg mig idag! Tack! ❤️

img_0616-1-e1538151152459.jpg

Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.