9. T som i trött och tisdag

Jag kan inte minnas om jag brukar vara så här trött vanliga tisdagar året om eller om det är extremt nu två dagar efter semestern? Men det är nog ändå den dagen i veckan som jag oftast är som mest slut. Jag sov så hårt på vägen hem på bussen att jag befarar att jag underhöll övriga passagerare med snarkningar. Jag lyckades sedan ta mig till fotbollsträningen med dottern, hem och laga mat och nu läst och nattat. Och på bordet ligger högen med papper barnen hade med hem från skola, fritids och förskolan igår. Information, datum, mer information, regler, fler datum, fler regler och blanketter att fylla i och påminnelser om att in på webben och fylla i våra scheman igen inför denna termin. Pust. Det är tur att en är laddad med energi när en går in i vardagen igen. I helgen preppade vi med att fixa anslagstavlan på plats, veckoschemat hängdes upp och familjemöte hölls och vi bestämde regler och en vardagsplan för att allt ska funka. Och det kändes som att vi var oslagbara. Här är jag typ däckad. Och det är tisdag. 🙂 img_7602-1

Tänker ibland att om en någonsin ska få Nobelpris eller liknande för en prestation här i livet så borde det bli för föräldraskapets kämpainsats! Elektroner och kvantfysik eller vad det nu är de brukar uppfinna för något, det är väl ingenting? De har säkert fått forska ostörda i en herrans massa år, japp flest herrar är det med, och inte haft en kör som ropar ”mamma” bredvid samtidigt som de behövt jonglera med tvätt, matlagning, skjutsning, uppfostran och ja alltihop det där som vi håller på med vi föräldrar.

Det är ett halvt omöjligt uppdrag slår det mig ibland, hur får vi egentligen ihop det!? Och så alltid listan med saker en skulle vilja hinna med som att träna, umgås med vänner, genomföra något projekt i huset, trädgården, hälsa på släkt, andas osv osv. Och så får en frågan om en sett sjuttonde säsongen av Game of Thrones eller någon annan serie, vilket alla runt omkring en verkar hinna med också och där vi är helt Lost. Jag och Fredrik försöker se på Så mycket bättre och Morden i Midsomer under året. Vi har fortfarande sista avsnittet av Så mycket bättre kvar. Och snart kör de väl igång igen. Stressigt.

Så en tisdagskväll som denna, då jag nu ser i kors och behöver avsluta, vill jag hylla alla oss föräldrar för att vi är så satans bra!

Postat i Okategoriserade

2 reaktioner till “9. T som i trött och tisdag”

  1. Underbart att läsa dina inlägg..
    Känner igen mej 35 år tillbaka i tiden,,,jag har överlevt😀…Alla föräldrar är beundransvärda👍🏻

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.