2. Egen-semester

Yesterday the opportunity for me to “disappear” for a while. So I grabbed that opportunity and jumped on the train! Literally and figuratively speaking!

Igår dök tillfället upp för mig att “försvinna” bort ett tag. Så jag tog det tillfället och hoppade på tåget! Bokstavligt och bildligt talat! Egensemester, eller om det finns något annat ord för det, det talas ju mycket i sommar om “svemester” och “hemester” tex!? Solo-ester?

Jag mår som säkert de flesta människor stundtals dåligt och då sjunker jag. Då vill jag bara dra mig undan, fly, sova, rymma från världen och kliva av karusellen. Det är på ett sätt ett själviskt beteende att dra sig undan tänker jag ibland då jag fortsätter att slå ner på mig själv, för dåligt samvete är en ständig följeslagerska. Samtidigt är det så jag känner och jag kan i stunden inte blunda för det, inte ändra på mig, inte förklara, inte vara trevlig, inte vara så värst omtänksam eller fokusera på andra. När det har gått så långt finns bara en utväg och det är att få komma ifrån och få andas. Egen luft. Bara vara på min ö. (Som det där klassiska exemplet med syrgasmasken på flygplan- rädda dig själv först så du kan hjälpa andra sen!) Men det ger som sagt också dåligt samvete- ska jag åka på egensemester, vem tror jag att jag är? Det är väl bara visst folk som har lyxen att få må dåligt och åka iväg på egen hand!? Jag har stora frågetecken ekande i huvudet. Det här med ”egentid” är både en trend och ett skällsord. “Bortskämda kvinnor, annat var det på min tid” kan en få höra , exempelvis om 15-timmars på dagis, att det äldre barnet får gå på dagis fastän föräldern är föräldraledig med yngre syskon. Jag röstar hellre för 30 timmar.

Det har dock blivit så att jag glömt bort att resa själv, nu var det längesen igen. Det känns bökigt att ordna, lite märkligt mot omgivningen på något vis och kanske även mot mig själv. Men jag behöver komma ifrån. För att hinna tänka, landa, utvärdera, reflektera, se bakåt, se framåt. Och jag har alltid behövt det. Det är när jag glömmer bort orden och tystnar som jag mår dåligt.

Så här är jag nu, vid Göta kanal i Östergötland! Jag, min dator och ett proppfullt huvud!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.