24. Starkare söndag

img_0276

Skör är inte motsatsen till stark. Det kan vara den starkaste insikten att tillåta sig att vara just skör. Och jag vill inte vara på något annat sätt.

Om det är naivt att tro gott om människor och förvänta sig att bli behandlad med respekt, ödmjukhet och medmänsklighet- då kommer jag för alltid att förbli naiv. Hellre godtrogen och ibland bli besviken och ledsen än att alltid gå runt och tro ont om människor. Det vore outhärdligt.

img_0288

Jag är så pass trygg i mig själv att jag är öppen med alla slags känslor, kanske inte jämt, men jag räds inte att visa att jag mår på olika sätt. Liksom alla människor gör. Våra uttryckssätt är olika och jag har aldrig förväntat mig att andra är som jag.  Men jag tror att många hade mått bättre om de kunde berätta högt för någon. Inte nödvändigtvis basunera ut det på nätet, men för någon, eller skriva ner sina tankar i alla fall.

Det blir så tydligt när jag hör mig själv förklara högt eller när jag läser mina egna ord. Då får jag ur mig frustration och bearbetar situationen samtidigt. Det gör att jag snabbare mår bättre och kan gå vidare. Annars riskerar jag att explodera. Det är som jag tidigare konstaterat att det är när jag glömmer bort orden som jag mår extra dåligt.

img_0339

Jag har fått många fina kommenterar från vänner och bekanta och det är skönt att få stöd. Redan där mår en ju bättre. Tack snälla ni! Flera har undrat kring varför jag mått dåligt och låt mig bara säga att det är jobbrelaterat men inte har med någon av mina kollegor att göra- de är alla av den bästa sorten och jag kommer uppriktigt talat att sakna dem mycket. Jag sa ju upp mig innan semestern och har bara några veckor kvar, på pappret.

Allt ordnar sig på något vis. Jag är så tacksam för att ha så fina människor runt omkring mig, både nära och långt bort. I helgen har vi i familjen varit ute i skogen med picknick och plockat svamp. Och jo, vi lyckades hitta riktiga kantareller bland alla de miljarders ”fejkisar” som finns överallt nu, och en väldans massa gula löv.

img_0284.jpg

Igår var det dags för Cykelfest här i Älmhult och jag ska ärligt säga att jag funderade på att ställa in. Men det är då det verkligen kan behövas ha det lite festligt och piffa till sig, att bryta av! Komma av sig i ältandet liksom och chocka kroppen!

img_0342

Och det ångrar jag inte för vi hade det så trevligt och cyklade hem till människor som vi inte kände och åt och drack gott och tog sedan emot ett gäng på dessert hemma hos oss- det blev Key Lime Pie och Mjölkchokladfudge och diverse drycker! Vilket häftigt koncept och vi är helimponerade av att det funkade med sms som kom hela kvällen var vi skulle bege oss härnäst, med över 500 deltagare! Men festen därefter, där orkade vi inte länge och kände att vi nöjda kunde bege oss hemåt. Skönt när en tillåter sig det!

Men det absolut bästa med att ha barnvakt måste jag ändå erkänna kommer morgonen därpå- att kunna ta en tvåtimmars skogspromenad i solen bara jag och Fredrik, plocka blommor och ännu mer svamp, sen hem för en frukost på trappen med Smålänningens frågesport därtill.img_0325

Fortfarande lite skör. Och mör. Men mer rustad inför den kommande veckan efter en helg, som på sitt eget sätt varit fin. ♥

Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.