17. Jimmie och Hesa Fredrik

msb103753-vma-tuta-780x319
Foto MSB

Idag besökte Jimmie Åkesson Ljungby för att tala på torget. Vi skymtade polisbilar och ambulanser och hörde att motdemonstranter lovat att dyka upp. Kollegorna och jag funderade på vad demokrati får kosta? Vi funderade också på vilka som samlats på torget och valde att gå åt andra hållet på lunchen. För att slippa se. Och höra.

Några timmar senare hörde vi någon prata i högtalare och tänkte att torgmötet fortsatte men talet följdes av ett larm och det visade sig inte vara Jimmie utan Hesa Fredrik! Klockan var 15 och idag första måndagen i månaden. Fyra gånger per år ljuder detta VMA, Viktigt Meddelande till Allmänheten! Signalen som används för att varna för akuta hotsituationer. Likt klockringningar i kyrkor i Jönköping och på andra ställen som vill varna för främlingsfientliga budskap på våra torg. Mot hat, rädsla, förtryck, okunskap, egoism- som sprider sig som en epidemi och förpestar vårt samhälle.

Det hade varit än mer lägligt om någon ansvarig hade lyckats planera in Jimmie Åkessons tal till just kl. 15. För det är ju på flera sätt som hans retorik får tankarna att gå tillbaka till 30- och 40- talen och då passar en ljudande larmsignal som signalerar fara  i bakgrunden att påminna oss om detta.

Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.