14. Höstlöften

img_0139

Känslan av att befinna sig i början av något nytt infaller för mig i augusti snarare än i januari. En nystart efter sommaren, nya tankar, nya chanser, nya pennor och block och i år även en ny ryggsäck på väg! Redo för en ny termin! Det har jag alltid känt även om jag själv inte gått i skolan eller ens barnen. Den här peppiga inställningen har jag inte alls lika mycket av i januari! Då är jag snarare dränerad och suktar efter ljus och tycker att de första månaderna av året är ganska dryga och sådär såsiga faktiskt.

Nyårslöften är jag inte så sugen på då men nu passar de bättre. Eller kanske inte löften direkt utan snarare önskemål att försöka efterleva, för att ta ner det lite på jorden. Exempelvis suktar jag efter mer struktur så att vardagen funkar- och då är hallen central! Där behövs organisering på kläder, skor, nycklar, post. Med anslagstavla, veckoschema, listor, regler för TV-tittande och läggdags. Inköpslistor görs och det blir ett fortsatt införskaffande av lådor och hyllor på IKEA exempelvis!

Det kan bli dyrt också. Även om IKEA är billigt så lägger i alla fall vi som bor i Älmhult en hel förmögenhet där. Bara på köttbullarna allena! Otroligt vad en kan lyckas få ihop varje gång en är där. Nu börjar jag dessutom få Gekås-feeling och det kan bli riktigt farligt. Det är inte så att jag brukar komma hem med massa onödigt faktiskt, jag gillar den där känslan av att ha köpt tandkräm och plastpåsar och fingervantar och häpnadsväckande mycket annat för att fylla på lagren som ska räcka helst tills nästa höst. Och regnkläder och annat till barnen, det uppstår ett akut behov direkt efter sommaren när allt kör igång igen. Vet inte om det blir något billigare men så skönt att få avklarat så mycket på en gång och slippa många andra shoppingturer under året, det är annars en stress! Förra gången kom jag till familjens förtjusning dessutom hem med en hink med havskräftor, flertalet ostar och några kilo lördagsgodis. Bara det liksom! Jag tror de släpper iväg mig i år igen.

Vidare vill jag bry mig mer om min hälsa, att låta mig själv bli prioriterad. Och det är faktiskt ett löfte till mig själv. Röra på mig mer. Ner på golvet och gör de där övningarna, ta promenader och lyssna tex på P1s Sommarpratare som jag tänkt hela sommaren och inte hört på en enda dag! Men på denna rörelsefront går det verkligen trögt. Hög tröskel.

Skriva färdigt min uppsats jag har kvar från förra årets litteraturkurs vill jag göra- om Maria Gripes Skuggserie! Läsa och skriva mer överhuvudtaget, hitta min egentid!

Faran med kick off i racerfart in i hösten är att jag riskerar att ha så många idéer och tankar att jag är nästan helt matt innan jag satt igång att genomföra allt. Men så härligt det ändå är att skena iväg och känna denna kick och frihet och möjligheter överallt! Även om bara en bråkdel av allt blir av, det spelar ingen roll.

Något som definitivt kommer att bli mycket av i höst är svamputflykter med picknick, speciellt som jag fått en så fin picknick-korg av svärmor Inger! Så come on September och höst- jag är redo!

img_0110

Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.