12. Syster Yster

Idag har vi hämtat ut den alldeles nyutkomna kokboken Nyfiken grönare som syrran Kristin skrivit ihop med Cecilia Blankens. Det är uppföljaren till Nyfiken grön som kom för några år sedan. De minglar ikväll runt på Bokrelease med Norstedts i Stockholm och firar detta. Så proffsigt och så snyggt och så stolt över min lillasyster är jag! Hon är inte bara bäst på att skapa och laga mat utan även på att vara sund, jordnära, vis, omtänksam och skriver väldigt trevligt och roligt och klokt i sin blogg, kristins.biz.

En del har vi allt gemensamt får jag nog skryta om; vi står nog båda ganska stadigt på jorden, vågar vara oss själva och värnar om människor och miljön och gillar lakrits och att plocka svamp och vi blir nog båda mer och mer lik vår mamma, både till sätt, utseende och små utrop! Och när jag bläddrar igenom denna vackra bok och läser om alla vegetariska rätter och tips så slår det mig att jag är som henne- fast typ precis tvärtom! Här hemma är det allt en väldans massa fiskbullar, köttbullar, hamburgare, korv och makaroner i kvadrat och orken räcker inte till något mer avancerat. Skämskudde! Så att dagis och skolan har satt igång igen efter sommaren med tillhörande fantastisk mat känns som en suck av lättnad, de kommer att överleva.

Men, jag vet också att Kristin inte slår mig eller någon annan på fingrarna för det. Hennes svar blir att det inte ska finnas massa kladdiga regler för allt och istället för att tänka att det är fel kanske man kan addera några morötter, hitta på något nytt med köttfärsen, eller då kanske faktiskt någon gång prova den där vegetariska varianten av ”köttfärssås” som jag vet blev en av favoriterna i den förra boken. Att det viktiga handlar om att försöka handla och äta mer efter säsong, ta tillvara på mat och inte slänga och våga vara kreativa med det som finns i kylskåpet. Så nu jäklar ska vi komma igång med att åtminstone några gånger i veckan laga ur dessa kokböcker! Det får blandas med hel- och halvfabrikaten helt enkelt för att det ska bli realistiskt och vi ska mäkta med! Att laga mat till helgen och till fester, det tycker jag är hur roligt som helst och kan lägga många timmar på, men vardagen!!! Icke.

Undrar om det inte ska bli våfflor imorgon, det vet jag ju inte är för krångligt och så handlar det bara om att addera något nyttigt i dem, som lite spenat kanske! Mina ungar kommer att äta, bara de får en deciliter sylt på varje! Det grejar jag nog!

Postat i Okategoriserade

En reaktion till “12. Syster Yster”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.